Byt din gasol hos oss
Hos oss kan du köpa nya gasolflaskor eller byta din befintliga till en nyfylld. Vi har ett mycket brett sortiment av små och stora gasolflaskor. Passa på att byta upp din gasolflaska i stål till en mycket lättare kompositflaska där du även ser hur mycket gasol som finns kvar. Om du har husbil som används året runt kan du passa på och byta till en aluminiumflaska (PA11) för att få ut mer gasol under kalla dagar på året.
AGAs gasolflaskor – för att du ska vara trygg och säker.
Innan gasolen når ut till dig har gas och flaskor genomgått en rad olika moment för att garantera att det är rätt kvalitet och att den är säker att använda. Råvaran analyseras, flaskorna synas, läckagetestas och får en ny tätpropp i ventilen. Nya säkerhetsventiler monteras med jämna tidsintervaller. Flaskorna fylls upp och kontrollvägs. Till sist klistrar vi på vår etikett som är ett bevis på att det verkligen är vi på AGA som tagit ansvar för flaskan och att dess innehåll motsvarar AGAs högt ställda krav på kvalitet och säkerhet. Nu vet du att du tryggt kan använda AGAs gasol.
Olika flasktyper med gasol
Komposit (PC5, PK5, PC10, PK10)
Kompositflaskan är extremt lätt – den väger endast cirka hälften jämfört med motsvarande stålflaskor!
Den är också mycket motståndskraftig – kompositmaterialet av glasfiberarmerad polymer är nämligen väldigt slitstarkt och står emot solsken, UV-strålning och temperaturväxlingar. Kompositflaskan rostar eller repas inte, och den är lätt att hålla ren. Eftersom flaskan är genomskinlig, ser du hur mycket gas det finns kvar.
Praktisk och lätthanterad
Kompositflaskan är den populäraste gasolflaskan för hemmet, båten, stugan och grillen. Tack vare det greppvänliga handtaget är den lätt att lyfta och bära. Kompositflaskan är återvinningsbar.
Kompositflaskor finns i storlekarna 5 och 10 kg.
Stål (P6, P11, P19, P45)
Den traditionella stålflaskor är tåliga och förångningskapaciteten är nästan lika bra som i aluminiumflaskorna. Nackdelen med den här flasktypen är såklart vikten.
Byt upp dig hos oss!
Om du tröttnat på att hantera dessa tunga flaskor kan du byta upp dig nästa gång du kommer till oss och köper gasol. Du betalar en uppgraderingsavgift utöver själva fyllnadskostnaden och får då välja fritt mellan komposit eller aluminium.
Stålflaskor finns i storlekarna 0,34, 2, 6, 11, 19 och 45 kg.
Aluminium (PA11)
Aluminiumflaskans styrka ligger i dess goda förångningsförmåga. Den är oftast det bästa alternativet till husvagnar och husbilar, där många apparater använder gasol samtidigt. Aluminiumflaskan passar också högeffektiva gasolapparater, såsom terassvärmare och gasolspisar.
Det pålitligaste valet för kalla förhållanden
Aluminiumflaskan väger endast cirka hälften jämfört en motsvarande stålflaska (aluminium 7,6 kg/ stål 14 kg). I kalla förhållanden fungerar aluminiumflaskan betydligt bättre än kompositflaskan, vars förångningsförmåga kraftigt försämras i kyla (och som kan leda till att värmarens låga slocknar då det endast finns lite gas kvar i flaskan.)
Aluminiumflaskor finns numera enbart i storleken 11 kg.
Tips: Montering av regulator
Den röda tätproppen är din garanti för kvalitet och säkerhet. Numera har denna ersatts av en plastad folie.
Ta bort tätproppen innan du monterar regulatorn. Tänk på att flaskventilen har vänstergängor. Om flaskan har plastfolie river man enkelt bort denna.
Montera slangen till tryckregulatorn. Använd alltid en slang av hög kvalite och rätt dimension för att undvika läckor.
Montera regulatorn på gasolflaskan. Tänk på att anslutningsventilen på gasolflaskan är vänstergängad. Du skruvar fast anslutningen moturs.
Öppna flaskventilen och du kan tända din grill. Det räcker att öppna flaskventilen ett 1/2 varv.